Drinkar

En förfriskande twist på Margarita flädergjord Martini

En förfriskande twist på Margarita flädergjord Martini

En förfriskande twist på Margarita flädergjord Martini
En förfriskande twist på Margarita flädergjord Martini

Inledning: Margarita är en populär och klassisk cocktail som har sina rötter i Mexiko. Denna uppfriskande drink är känd för sin syrliga smak och den perfekta balansen mellan tequila, lime och Cointreau. Men vad händer om vi tar denna populära cocktail och ger den en intressant och spännande twist genom att använda fläder istället för lime? Resultatet blir en förförisk kombination av syrlig fläder och fruktig tequila. Låt oss utforska detta innovativa alternativ till Margaritan och upptäcka hur man gör en Margarita drink med smak av fläder.

Fläder en aromatisk och läskande ingrediens: Fläderblomman anses vara en av naturens mest aromatiska blommor och har en unik och uppfriskande smak. Dess blommor kan användas för att skapa läskande sommardrycker, som flädersaft, men kan också ge en intressant twist till cocktails. Fläderns söta och blommiga smakparningar perfekt med den syrliga och fruktiga karaktären hos Margaritan.

Receptet på fläder Margaritan för att skapa denna spännande fläder-Margarita behöver du följande ingredienser:

 • 60 ml tequila
 • 30 ml fläderlikör (eller flädersaft)
 • 30 ml färskpressad limejuice
 • 15 ml Cointreau (eller annan likör med apelsinsmak)
 • En skiva lime för garnering
 • En fläderblomma för garnering
 • Isbitar

Instruktioner:

 1. Förbered ditt cocktailglas genom att fukta kanten av glaset med limejuice och doppa den sedan i salt för en traditionell Margarita-upplevelse. Om du vill prova något annorlunda, kan du använda socker eller ett flädersocker som alternativ.
 2. Fyll en shaker med isbitar och häll i tequila, fläderlikör, limejuice och Cointreau. Skaka ordentligt för att blanda ingredienserna och kyla ner drycken.
 3. Häll upp drinken i det förberedda cocktailglaset.
 4. Garnera med en skiva lime och en färsk fläderblomma för att lägga till en touch av elegans och en påminnelse om dryckens smakprofil.
 5. Servera genast och njut av denna förfriskande twist på den klassiska Margaritan!

Att experimentera med klassiska drinkar är ett sätt att utforska nya smaker och upptäcka spännande kombinationer. Genom att använda fläder i en Margarita får du en söt och blommig smak som ger denna klassiker en ny dimension. Så varför inte överraska dina vänner vid nästa tillfälle genom att servera en flädergjord Martini? Med sitt intressanta smakspektrum och uppfriskande karaktär är detta en cocktail som definitivt kommer att imponera!)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *