Okategoriserade

Siitepölyallergia

Nyt se saa vauhtia

Nyt keväällä ja kesällä siitepöly on yleistä ja voi sekä tulla että olla siitepölyallerginen. Siitepölyä tulee, kun kukkivia kasveja ja havupuita lannoitetaan. Ja jotta pölytystä tapahtuisi, siitepölynjyvien, jotka ovat myös urossukusoluja, on siirrettävä kasvista toiseen. Sitä kutsutaan myös ristipölyttämiseksi. Tämä tapahtuu joko siitepölyä siirtävien hyönteisten tai tuulen tai tärinän vaikutuksesta

Siitepöly on ruokinta mehiläisryhmään kuuluville hyönteisille ja on niille elintärkeää. Kun hyönteiset asettuvat kasvien päälle, ne takertuvat ja leviävät eteenpäin laskeutuessaan seuraavan kukan tai kasvin päälle.

Nämä siitepölyt ovat niin pieniä, että et näe niitä ja ovat noin 0,003 millimetriä. Useimmat siitepölyallergisen oireista ovat vuotava nenä, nenän tukkoisuus, silmien kutina, aivastelu tai väsymys. Yleisimmät allergiat ovat ruoho- ja koivuallergiat ja useimmat voivat lievittää ongelmiaan reseptivapailla lääkkeillä.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *