Semester

Pattaya är tidigare en fiskeby

En stor turiststad

Jag har bekanta som är i Pattaya just nu. Det ligger ungefär etthundra kilometer ifrån Bangkok. Pattaya var tidigare en fiskeby och är idag en mycket stor turiststad i Thailand. Det var väldigt många år sedan jag var där och när man ser bilder på bekanta som är där så vill man åka dit en sväng.

 

Visst finns det många fina stränder i många länder, men jag tycker om Thailand och deras folk. Dom är otroligt trevliga och har mycket god mat. När jag var där så var det inte så exploaterat med hotell och turism, men idag är den uppbyggd med mycket mer av det.

Pattaya är otroligt vacker område

Thailand och Pattaya lever nästan helt på att det kommer turister till landet. Under vietnamkriget så hamnade amerikanska soldater i Pattaya under en permission. Och det var då den börja växa då militärpersonal och andra besökare generera intäkter till stan och befolkningen som fanns där. Nu åker man till stan för dom vackra stränderna, butikerna och det fantastiska nattlivet.

På gatorna finns det många gatukök och en enkel måltid kan gå på mellan tjugo till etthundra baht som är ungefär åtta till tjugofem kronor. Vill man gå på restaurang kostar en thailändsk maträtt mellan etthundra till tvåhundra baht som är från tjugofem till femtio kronor.

Den största stranden

I Pattaya finns det en strand som heter Jomtien Beach. Utefter den finns det restauranger, hotell och barer. Här kan du ligga på en solstol om du är ute i god tid. Annars är sanden mjuk och len att ligga på. Vattnet är klart och vill man tillbringa en dag vid stranden med sol och bad ska man åka hit.

Åker du till Pattaya så kan du räkna med att du kommer att vara uppe länge. Här finns ett fantastiskt nattliv som kanske börjar med en middag och sen fortsätter med dans och fest på stranden. Här håller folk igång fram till småtimmarna. När det är fullmåne så håller dom den kända festen Fullmoon Party. Men staden erbjuder självklart på andra partyn också alla andra dagar också.  Men du kan också sätta dig på en bar och ta en öl eller ett glas vin och bara sitta och titta på festligheterna runt omkring. Vill man bo och se allt ska man bo i centrum medans barnfamiljer kanske ska bo lite längre in.

Vill du göra någonting annat och se en underbar utsikt kan du åka till Khao Pattaya View Point. Där ser man hela Pattay högt upp. Eller så kan man åka till deras Underwater World som är Asiens största akvarier med över tvåhundra olika arter. Eller varför inte åka till miniatyrstaden Mini Siam där man ser hela Thailands historiska platser. Och eftersom Thailand kan vara ganska varmt så kan man åka till deras Waterpark som ligger bara fem kilometer från centrum. Här finns allt för en familj med både pooler, jacuzzi och vattenrutschbanor. Här finns också ett högt torn med restaurang som serverar både thailändska och europeisk mat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *