En dagens
Vin & mousserande

En dagens

Valfritt vitt vin

En dagens är inte bara ett glas vitt vin utan en drink som består av vitt vin och kolsyrad läsk eller vatten. Många använder vanligt kolsyrat soda vatten eller sockerdricka. På engelska kallar man detta för spritzer som kommer från tyskans spritzen som betyder spruta, strö, stänka.

Ta ett fruktigt vin till en dagens

Vilket vin man använder till dagens är vad du själv tycker är gott. Helst ska det vara ett fruktigt vin som till exempel ett vin från norra Italien som Alto Adige, Soave, Pinot Grigio eller något liknande.

dagens

Vill du göra din drink lite mer festligare kan du lägga i lite is och citron- eller limeskivor. Istället för kolsyrat soda vatten eller kolsyra kan du blanda din drink med till exempel sockerdricka eller sevenup. Eller varför inte med Fanta citron för att få en lite syrligare smak. Vill du blanda en kanna så kan du blanda en flaska vitt vin och fem deciliter kolsyrad dryck tillsamnas. Skiva i lite lime eller ctronskivor i kannan också så blir det fint.

dagens

En annan variant är wine cooler

Vill du göra en mer fruktig drink kan du göra en wine cooler. Det är en drink med vin och fruktjuice och någon slags kolsyrad dryck. Ett exempel på det är en wine cooler med smak av persika. Ett glas med is som du sedan häller i ungefär en deciliter vitt vin och två deciliter fruktsoda eller sevenup. Häll sedan över en halv deciliter juice av persika eller någon annan juice. Garnera med en persikoskiva eller frukt av det slag som du haft i din drink. Fruktigt, fräscht och ett bra förslag på fördrink innan maten.

En wine cooler kan också göras på rött vin. Sex centiliter rött vin med två centiliter Granadine som toppas med lite soda är en snabb och god drink. Grenadine kan man hitta i butiker och är smak av vanilj och röda bär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *