Drink med smak av cheesecake
Drinkar

Drink med smak av cheesecake

En ljuvlig smakupplevelse

En drink med smak av cheesecake är en läcker och unik drink som passar perfekt till festliga tillfällen. Denna drink är inspirerad av den klassiska desserten cheesecake och har en krämig och fyllig smak som kommer från ingredienser som vanilj, grädde och ost. Oavsett om du är en fan av cheesecake eller bara vill prova på något nytt och spännande är en drink med smak av cheesecake ett utmärkt val.

Det finns många olika sätt att göra en drink med smak av cheesecake. En populär variant är att använda en likör med smak av cheesecake som Warninks Lemon Cheesecake Liqueur som också innehåller inslag av citronkaka, kex och vanilj. En annan variant är att använda yoghurt som en huvudingrediens som i Strawberry Cheesecake drinken från Drinkoteket som också innehåller jordgubbslikör och citronjuice för en frisk och syrlig smak. Oavsett vilken variant du väljer är en drink med smak av cheesecake en spännande och läcker upplevelse för dina smaklökar.

Recept på cheesecakedrink

Ingredienser

För att göra en cheesecakedrink behöver man följande ingredienser:

Ingrediens Mängd
Färskost 1 msk
Vaniljsocker 1 tsk
Sockerlag 2 cl
Citronjuice 2 cl
Vodka 4 cl
Hallonsoda 6 cl
Is efter behov

Tillagningsmetod

För att tillaga en cheesecakedrink följer man dessa steg:

  1. Blanda färskost och vaniljsocker i en shaker.
  2. Tillsätt sockerlag, citronjuice och vodka i shakern och skaka kraftigt.
  3. Fyll shakern med is och skaka ytterligare.
  4. Häll hallonsoda i ett glas och sila därefter drinken från shakern över hallonsodan.
  5. Garnera med en skiva citron och servera direkt.

Detta recept ger en uppfriskande drink med en härlig smak av cheesecake. Genom att använda färskost och vaniljsocker får drinken den krämiga och söta smaken som är typisk för cheesecake. Citronjuicen och hallonsodan ger en syrlig och frisk smak som balanserar upp sötman från färskosten och sockerlagen. Vodkan ger drinken en extra dimension av smak och gör den till en perfekt drink för en festlig tillställning.

Varianter av Cheesecakedrink

Cheesecake är en populär dessert som nu även finns i dryckesform. Cheesecakedrinkar kan variera i smak och konsistens men alla har en gemensam nämnare – smaken av cheesecake. Här är några varianter av cheesecakedrinkar att prova på.

Bärsmaker

En cheesecakedrink med bärsmaker är en frisk och syrlig variant. Vanligtvis används jordgubbar eller hallon för att ge drycken en naturlig sötma. För att få till en fyllig smak av cheesecake tillsätts vanligtvis färskost eller vaniljlikör. En variant av cheesecakedrink med jordgubbar hittar du hos Drinkoteket.

 

Blåbärscheesecake

Chokladtoner

En cheesecakedrink med chokladtoner är en mer mättande och krämig variant. Chokladen ger drycken en djupare och mer fyllig smak. För att få till smaken av cheesecake tillsätts vanligtvis färskost eller vaniljlikör. En variant av cheesecakedrink med choklad hittar du hos Taste of Home.

Kryddiga Alternativ

En cheesecakedrink med kryddiga toner är en mer unik variant. Kryddor som kanel, muskot eller kardemumma kan användas för att ge drycken en mer komplex smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *