Thailändska såser ett måste till thaimat

thai sweet chilisås sweetchilisås, Tamarin sötsursås och dim sum vinäger med vitlök och ingefära

Här ser du såser som thai sweet chilisås sweetchilisås, Tamarin sötsursås och dim sum vinäger med vitlök och ingefära

Här är recept på de tre såserna:

Thai Sweet Chili Sauce (Sweetchilisås)

Ingredienser:

  • 1 dl vatten
  • 1 dl risvinäger
  • 1 dl socker
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 tsk majsstärkelse, utblandad i 2 msk vatten
  • 2 tsk chiliflingor (justera efter smak)
  • 1 tsk salt

Instruktioner:

  1. Blanda vatten, risvinäger och socker i en kastrull och koka upp.
  2. Tillsätt finhackad vitlök, chiliflingor och salt. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  3. Rör om majsstärkelseblandningen och tillsätt den i såsen. Koka upp igen och låt såsen tjockna något.
  4. Ta bort från värmen och låt svalna. Förvara i en lufttät burk i kylskåpet.

Tamarind Sweet and Sour Sauce (Tamarinsötsursås)

Ingredienser:

  • 1 dl tamarindpasta
  • 1/2 dl vatten
  • 1/4 dl socker
  • 1 tsk salt

Instruktioner:

  1. Blanda tamarindpasta och vatten i en kastrull och koka upp.
  2. Tillsätt socker och salt, och låt sjuda tills såsen tjocknar något.
  3. Ta bort från värmen och låt svalna. Förvara i en lufttät burk i kylskåpet.

Dim Sum Vinegar with Garlic and Ginger (Vinäger med vitlök och ingefära)

Ingredienser:

  • 1 dl risvinäger
  • 2 msk socker
  • 2 vitlöksklyftor, fint skivade
  • 1 tsk färsk ingefära, fint riven

Instruktioner:

  1. Blanda risvinäger och socker i en kastrull och koka upp.
  2. Tillsätt skivad vitlök och riven ingefära. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  3. Ta bort från värmen och låt svalna. Förvara i en lufttät burk i kylskåpet.

Dessa såser är perfekta för att servera med dim sum, vårrullar eller andra asiatiska rätter. Njut av dem som en smakrik och kryddig tillbehör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *