Glass och drink
alkoholfritt,  Drinkar

Glass och drink

Med eller utan alkohol

Fungerar glass och drink? Ja, det gör det och när man ska bjuda på det ska man ha lite tid på sig så glassen smälter i glaset. När glassen smälter så ger den smak åt drinken.

En Piggelin glass och drink

Det finns lite olika drinkar när det gäller att använda en piggelin. Jag använde 8 cl vodka och fyllde sedan på med fruktsoda. Det man måste tänka på är att lägga ner glassen först i glaset innan man häller på vodka och fruktsoda. Annars kommer allt att rinna över om man stoppar i glassen sist.

glass och drink

En annan variant av glass och drink är att ta bort all glass från två glasspinnar och mosa ner och smält glassen i ett glas. Sen häller man en halv deciliter med ljus rom över glassen. Fyll på med Loka Crush Päron. Sen kan man ta en till glasspinne och sticka ner i glaset och garnera med en skiva lime.

Använd den glass du tycker är god

Man behöver ju inte bara använda just Piggelin när man gör en drink. Vare sig den är med alkohol eller utan. Ta den smak du tycker om och lägg/ställ ner glassen i ett glas prosecco eller cava. Lägg gärna i den frukt sin isglassen har smak av till garnering eller extra smak. Eller frukt som passar till drink och tillfälle.

Har man ingen glass hemma men frukt kan man göra en look-a-like genom att tex mixa vattenmelon och hallon och lägga i glassformar om man har. Har man inte glassformar kan man också lägga det i isformar och frysa in. Sen är det bara att lägga “isbitarna”/glassen i glas och fylla på med till exempel mousserande vin.

glass och drink

Piggelin är isglass med tuttifrutti smak. Den har funnits sedan år 1972 och är en populär glass speciellt på sommaren. Glassen går att köpa i kiosker och butiker en och en men också i två stycken flerpack. Både i tio pack och femton pack. Flerpacken är bra när man ska ha det till drinkar och behöver några fler på en gång.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *