Vad är Limoncello?
Likör

Vad är Limoncello?

En guide till den italienska citronlikören

Limoncello är en italiensk likör med en unik smak av citron. Den har blivit alltmer populär runt om i världen och är nu en av de mest kända italienska likörerna. Limoncello tillverkas huvudsakligen i södra Italien. Särskilt i området kring Neapelbukten längs Amalfikusten och på Capri, Sicilien och Sardinien.

Limoncello är en likör som görs med citronskal, vatten, alkohol och socker. Tillverkningsprocessen består i huvudsak av att extrahera de oljor som finns i citronskalen och sedan lösa upp dem i alkohol samt tillsätta socker. Limoncello kan drickas som en aperitif före eller efter en måltid men den används också ofta som en ingrediens i cocktails och andra drinkar.

Vad är limoncello

Limoncello är en italiensk citronlikör som traditionellt tillverkas i södra Italien. Särskilt i området runt Neapelbukten, på Capri, Sicilien och Sardinien. Likören tillverkas av citronskal, alkohol, socker och vatten.

För att framställa limoncello används enkelt uttryckt citronskal som får extrahera smak och doft i ren sprit. De oljor som finns i skalet på citronerna utvinns och löses sedan upp i alkohol tillsammans med socker. Likören är sötsyrlig och serveras ofta iskall före eller efter en måltid.

Limoncello har funnits i över 100 år och är en populär dryck i Italien och i andra delar av världen. Den används också som ingrediens i många olika drinkar och cocktails och är särskilt populär under sommarhalvåret.

Enligt italiensk lag måste limoncello tillverkas av citroner och innehålla minst 250 gram citronskal per liter alkohol. Den får inte innehålla några tillsatser av konserveringsmedel eller färgämnen.

Limoncello är en populär souvenir från Italien och många turister tar med sig en flaska hem som minne från sin resa. Det finns också många olika varianter av limoncello med olika alkoholstyrkor och smaker.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *